Afval verwerken voor je eigen bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt, dan heb je natuurlijk ook te maken met afval. En het verschilt nog al met wat voor bedrijf je hebt hoeveel afval er rond gaat binnen het bedrijf. Maar wil je het allemaal overzichtelijk houden en opgeruimd. Dan is het wel fijn wanneer je de ruimte hebt, of eigenlijk beter gezegd de mogelijkheid, om jouw afval ook goed te verwerken. En daar zijn natuurlijk een paar tips voor. 

Voldoende prullenbakken

Het klinkt misschien heel logisch, maar toch zie je op veel kantoren dat er maar een enkele prullenbakken zijn om je afval in te gooien. Wanneer je bij elk bureau een prullenbak hebt waar het personeel hun afval in kunnen gooien, Zo geef jij altijd de mogelijkheid om afval weg te gooien en blijft het ook niet op het bureau liggen. Zo kan het bureau ook gemakkelijk schoon gehouden worden en rustig en opgeruimd. 

Wat dan ook handig is, is een grote rolcontainer huren die je dan buiten kan neerzetten. Als dan elke dag, of om de dag, iemand verantwoordelijk is om de prullenbakjes te legen in een vuilniszak en dat dan in de rolcontainer te gooien. Hou je ook nog al het afval bij elkaar en is er ook geen kans voor het overstromen van de prullenbakken in het kantoor. Zo is er altijd iemand anders verantwoordelijk en hoef je het ook niet al te vaak te doen als personeelslid. En is ook niet altijd dezelfde persoon verantwoordelijk voor het afval.

Een grote prullenbak in de keuken

Vaak zie je het hier ook mis gaan. Vooral met alle thee zakjes en de koffiedrab. Want waar laat je het. Wanneer daar een grote prullenbak staat waar iedereen ook zijn etensresten in kan gooien en die groot genoeg is om dat allemaal aan te kunnen. Dan win je hier ook al iets van het opgeruimde kantoor. En wil je het helemaal goed doen, dan kan het ook allemaal gescheiden worden. En wanneer ook hier iemand om de dag verantwoordeijk voor is om de zak te vervangen, krijg je ook niet het probleem dat de zak telkens over vol is en scheurt wanneer je hem eruit wilt halen om weg te gooien. Aangezien iedereen natuurlijk gebruik hiervan maakt, is ook iedereen verantwoordleijk ervoor. En het is allemaal maar een kleine moeite om te doen. Binnen 10 minuutjes is het gedaan en heb jij jouw goede daad ook weer gedaan. Dus help jij mee aane en schoon bedrijf?

Geef een reactie