Grijp je kans en ga naar dat festival!

Het is bijna zomer en dus staat ook het festivalseizoen weer voor de deur. Dat is pas genieten! Met z’n allen luisteren naar die ontzettend goeie band of misschien wel ademloos kijken naar straattheater. De festivals schieten als paddenstoelen uit de grond en er is voor ieder wat wils. Maar je zal zo’n festival willen organiseren! Pfoeh, daar komt nogal wat bij kijken zeg! Allereerst heb je natuurlijk te maken met alle vergunningen die moeten worden aangevraagd. Dat zijn er altijd meer dan je van te voren had gedacht. Zeker wanneer je ook nog eten en drinken wilt (laten) verkopen. Openbare toiletten moeten geregeld worden en een afvalcontainer huren is ook geen overbodige luxe. Want waar veel mensen bij elkaar zijn, is veel troep.
Afvalcontainer huren

Wat voor festival wil je organiseren?

Ga je voor een groots opgezet muziekspektakel of wil je het wat kleiner en meer ingetogen houden door alleen de lokale verenigingen te vragen om optredens te verzorgen? In het eerste geval zul je al meer dan een jaar van te voren moeten gaan beginnen met de organisatie. Je moet de goede bands en dj’s boeken voor de andere festivals ze voor je neus wegkapen. In het tweede geval zul je eindeloos moeten vergaderen met afgevaardigden van de diverse verenigingen. Want het mag niet zo zijn dat de verschillende lokale fanfares allemaal hetzelfde repertoire gaan spelen, natuurlijk.

En dan de praktische zaken zoals een afvalcontainer huren

Een afvalcontainer huren is in een paar muisklikken geregeld. Dat hoeft niet veel tijd te kosten. Maar ook een afvalcontainer huren moet je op tijd doen. Want je wilt wel zeker weten dat er een beschikbaar is op de dag van jouw festival. Maar ook afspraken met foodtrucks, bars en de leverancier van tijdelijke openbare toiletten moet je op tijd regelen. Je wilt niet dat er maar één foodtruck staat, toch? Het verkopen van de toegangskaarten moet al vroeg van start gaan, je hebt immers geld nodig voor de organisatie. En als je een gratis festival regelt, dan zul je toch ergens sponsors vandaan moeten halen. Het valt allemaal niet mee.

En dus kun je beter genieten van een bestaand festival

Want er zullen er, ook deze zomer, weer genoeg zijn. Ook bij jou in de buurt. Een festival voor het hele gezin, een leuke jaarmarkt met een goede band of een heavy-metal festival. Het is maar net waar jij blij van wordt. Er is keuze genoeg. Dus ga erop uit en geniet met volle teugen deze zomer!

Geef een reactie