Alles wat je moet weten over vlaggenmasten voor bij jou in de tuin

Er zijn meerdere gelegenheden waarop het handig kan zijn om een vlaggenmast voor of aan huis te hebben staan. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan Koningsdag, maar zijn er ook nog andere redenen zoals het slagen van jou of je kind. Je kunt er op deze gevallen voor kiezen om een vlag aan de mast op te hangen. Ook zijn er dagen waarop je de vlag half hoog kunt hangen om mensen en gebeurtenis respect te tonen. Naast deze functies van de mast kun je er ook nog een aantal andere dingen mee.

 

Het kopen van een vlaggenmast

Zoals al eerder gezegd is het dus mogelijk om een vlaggenmast bij jou in de tuin te laten plaatsen. Het voordeel hiervan is dat deze niet veel ruimte in hoeft te nemen. Natuurlijk zijn de meeste masten relatief hoog, maar hier hoef je niet veel last van te hebben. Naast het ophangen van vlaggen kun je met een mast dus ook nog andere dingen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om lichtjes bij de mast te kopen. Een fairybell kopen is niet iets wat je elke dag zult doen, maar als je de lichtjes kerstbomen in de tuin ziet staan bij andere mensen zul je ze vast wel herkennen. Een nederlandse vlag kopen kun je ook doen op een hoop verschillende plekken. Je kunt zowel de vlaggenmast als de vlag zelf verkrijgen in verschillende maten en kwaliteit.

 

Het kopen van de juiste vlaggenmast voor jou

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat een vlaggenmast niet hoger mag zijn dan 6 meter zonder toestemming te vragen of een vergunning te hebben. Ook mag je maximaal één vlaggenmast laten plaatsen op elk terrein. Wanneer je in een monumentaal pand woont, is het vaak wel nodig om eerst toestemming te vragen aan de gemeente waar je in woont. Als je dit hebt uitgezocht kun je gaan kijken naar het formaat en het materiaal van de vlaggenmast. De vlaggenmast bestaat vaak uit hout of polyester. De kunststof vraag nauwelijks om onderhoud en kan bovendien goed tegen het weer dat we hier hebben. Wanneer je het materiaal en het formaat hebt uitgezocht zul je de vlaggenmast nog ergens moeten plaatsen. Het plaatsen van de mast kan door de hoogte van het product relatief lastig gaan. De mast zal over het algemeen worden geleverd in 5 tot 7 onderdelen die vervolgens aan elkaar zullen moeten worden verbonden.

Geef een reactie