Ambitie helpt met groeien

Wat kan je leven veranderen, als je maar laat zien dat er echt voor gaat. Zelf ben ik daarvoor wel een goed voorbeeld. Ongeveer 7 jaar geleden deed ik een hbo-studie die eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Toch liep ik stage bij bedrijven waarvan ik nog enigszins interesse kon opwekken. Je moet je voorstellen dat je dan al meerdere opleidingen hebt geprobeerd maar dat je bij iedere opleiding na een paar maanden al geen zin meer hebt. Tijdens mijn laatste stage is er toch wel wat gaan bloeien. Ik mocht beginnen als ICT-hulp en inmiddels ben ik bijna projectmanager.

 

 

Wijze woorden van mijn baas

Mijn baas zei een paar maanden geleden tegen mij, “als je alles al wist dan hoef je ook niks meer te leren. Als je laat zien dat je graag verder wilt groeien en je daar ook echt de motivatie voor hebt, wil ik je graag helpen”. Hij bood mij een aantal cursussen en trainingen aan, bij afronden mocht ik direct de functie projectmanager vervullen. Als een kleine jongen werd ik enthousiast, de cursussen vlogen rond de oren en ik bleef tot diep in de nacht studeren. Nu ben ik bezig met de prince2 cursus, deze cursus is speciaal ontwikkeld voor (toekomstige) projectmanagers. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de prince2 cursus tot nu toe de moeilijke vind. Toch vind ik het ook een leuke uitdaging, het zijn dingen die je leert die niet zomaar van zelfsprekend zijn. Ik mocht ook een training communicatie en aansturing volgen. Ergens ben ik van mening dat dit toch gewoon in je moet zitten in plaats van dat je dat leert vanuit een boekje.

 

 

Even mijn vrije tijd opgeven

De laatste tijd heb ik maar weinig tijd voor mijn sociale leven. Af en toe komen er vrienden een borrel halen maar echt stappen of andere gekken dingen kan op dit moment even niet. Wanneer ik de prince2 cursus heb afgerond zal dit misschien nog wel lukken maar op dit moment ben ik eigenlijk ieder vrij uur aan het studeren of aan het slapen. Dit geeft niet, waarschijnlijk maak ik het ook veel erger voor mijzelf dan dat het daadwerkelijk is. Ik wil mijn baas gewoon een dienst bewijzen, hij gaf mij deze kans en dit moet ik met beide handen aanpakken. Mijn baas heeft zelfs extra vrije dagen gegeven om deze cursus goed af te ronden. Erg fijn om een baas als hem te hebben.

Geef een reactie