Grijp je kansen, houd ongedierte buiten de deur met een bijenbekje

Ieder huis heeft ze, ruimtes tussen de stenen van de buitenmuur. Wist je dat deze ruimtes er met een speciale reden zitten? Als de muur helemaal dicht gemetseld is kan vocht niet meer in het huis maar ook niet meer uit het huis. En vooral dat laatste is wel erg belangrijk. Zonder vochtafvoer blijft vocht in je huis zitten en kan het schimmels veroorzaken. Iets wat we liever helemaal niet willen. Toch worden deze ruimtes toch als vervelend ervaren omdat ongedierte zich in deze ruimtes gaat huisvesten. Hierbij mag je denken aan muizen, wespen, bijen, mieren en andere soortgelijken dieren. In dit blog de oplossing voor dit soms lastige en vervelende probleem.

Een bijenbekje

Een bijenbekje, wat moet je je daar nu weer bij voorstellen? Het bekje van een bij of een bekje waar een bij in wordt gevangen? Geen van alle gelukkig. Een bijenbekje klein stalen item die geplaatst kan worden in de ruimtes in je buitenmuur. Dit kleine stalen item is voorzien van twee zijdes die aan de achterkant met een soort veer aan elkaar verbonden zijn. Aan de voorkant is het bijenbekje voorzien van tandjes. In eerste instantie lijkt het erop dat het bijenbekje dichtslaat als er een beestje tussenkomt maar dat is gelukkig niet het geval. Het bijenbekje wordt geplaats in de ruimtes in de muur en door de veer vast hij altijd. Hierdoor wordt deze ruimte aanzienlijk verkleint en vliegt of loopt het ongedierte tegen de tandjes aan. Ze kunnen dus niet meer de ruimte in en worden op een diervriendelijke manier buiten gehouden.

Een bijenbekje kopen

Vaak worden dit ongedierte op de meest onvriendelijke manier uit de ruimte van de buitenmuur geweerd zoals uitroken of dichtkitten maar wat ons betreft niet de beste en fijnste manier. Ben je op zoek naar een diervriendelijke manier om ongedierte uit de ruimtes van je buitenmuur te houden? Dan is een bijenbekje kopen waarschijnlijk de oplossing voor jou. Het bijenbekje kopen doe je gemakkelijk online bij bijenbekje.com of in de winkel bij een specialist. Met een bijenbekje los jij het vervelende probleem van ongedierte in die ruimtes in je buitenmuur heel gemakkelijk en op een diervriendelijke manier op. Iets mooiers kunnen wij ons niet bedenken. Interesse om een bijenbekje te kopen? Neem dan gerust een kijkje op de website.

Wist je trouwens dat wilde bijen een bedreigt diersoort is en de populatie de laatste jaren flink is afgenomen. Er bestaan tegenwoordig verschillende projecten om er voor te zorgen dat de wilde bijen populatie weer gaat groeien. Bijen zijn namelijk een aanwinst voor de natuur.

Geef een reactie