De kans om voor jezelf te werken

Digital Nomads

Het is een droom die maar voor weinigen waar komt. Een succesvol eigen bedrijf starten en volledig voor jezelf werken. En dat is niet het enige. Tegenwoordig willen veel mensen niet alleen een eigen bedrijf maar ook nog eens een online bedrijf waardoor ze overal kunnen gaan en staan en reizen. Zogenaamde ‘digital nomads’ noemen we dat. Het verwezenlijken van deze droom is zeker mogelijk maar ook niet zo makkelijk als sommige mensen schijnen te denken. Veel mensen denken zomaar even een eigen website aan te maken, zichzelf entrepreneur te noemen en dat het geld zal komen binnen rollen. Dit is helaas niet het geval. Desondanks is het wel zeker mogelijk om met louter een laptop en een internetverbinding geld te verdienen. In dit artikel bespreek ik een aantal tricks en hacks om deze financiële vrijheid te bereiken.

Bouw het stabiel op

Voordat je kan rennen moet je kunnen lopen. Als je van plan bent om te gaan reizen terwijl je voor jezelf werkt is het belangrijk dit niet meteen te doen. Reizen op zichzelf is intensief en bij het opzetten van een eigen online business komt veel stress kijken. Daarom kun je er beter voor kiezen pas te gaan reizen als je online business stabiel is. Het begint dus met vanuit huis werken. Hier komt al een gezonde dosis zelfdiscipline en motivatie bij kijken. Bouw daarom een comfortabele werkplek thuis. Er is ruime keuze uit goede bureaus en ergonomische bureaustoelen. Al is het doel om juist te ontsnappen uit de 9-5 rat race is het zeker in het begin van je eigen bedrijf waarschijnlijk verstandig om deze werktijden wel gewoon aan te houden.

Hard werken

Zoals ik al aangaf is het starten van een online business niet zo makkelijk als het lijkt. Zeker in het eerste jaar zul je waarschijnlijk harder werken dan je ooit deed bij je andere baan. Maar deze investering is het meer dan waard als over een paar jaar je business op een tropisch strand kunt runnen. Een andere belangrijke keuze die je zult moeten maken is wat voor business je wilt gaan doen. Vraag jezelf goed af of je wel de discipline die nodig is op kunt brengen. Het is over het algemeen verstandig om iets te kiezen waar je oprecht passie voor hebt. Houd er ook rekening mee dat zelfs als je voor jezelf werkt je nog steeds verantwoordelijkheden zult hebben. Je werkt misschien niet meer voor een baas maar uiteindelijk zijn in dat geval je klanten de baas. Je zult nog altijd voor ze klaar moeten staan.

Geef een antwoord