Een bedrijfsuitje organiseren

De afwisselend gevierde (of mogelijk gevreesde) bedrijfsretraite. Ik heb drie bedrijfsuitjes gepland voor mijn team bij Cirrus Insight. Onze laatste twee retraites waren in Nashville en Atlanta, en in september gaan we naar Chicago. Op deze retraites hebben mijn team en ik veel plezier en lol gehad terwijl we ook veel werk hebben verzet. Dus wat gaat er in een succesvol bedrijfsretraite? En hoe vind je de juiste balans tussen werk en plezier? Hoe organiseer je een bedrijfsuitje?

Stel verwachtingen

Het is belangrijk om de taal rond bedrijfsretraites aan te pakken. Het woord ‘retraite’ klinkt als een spa-vakantie. Als je dat voor je team koopt, is dat geweldig. Maar als u, net als ik, een werkgerichte retraite plant, moet u de juiste verwachtingen stellen. Als je team denkt dat het een vakantie is en je denkt dat het een werksessie is, zal er een verbinding worden verbroken. Deel uw plannen met een kleine, representatieve groep in uw bedrijf om feedback te krijgen en een agenda op te stellen. Als je agenda klaar is, laat je hem een paar weken voor de retraite en opnieuw de week van het hele bedrijf circuleren.

Bij onze eerste retraite in Nashville twee jaar geleden, hebben we de fout gemaakt om de vergadertijd voor de volgende ochtend de avond ervoor aan te kondigen. Tegen de tijd dat we de aankondiging deden, waren mensen al aan het opkomen voor een grote nacht in de stad. Het volgende jaar in Atlanta hebben we ons schema veel beter gecommuniceerd. Iedereen was ervan op de hoogte dat we elkaar om 8.30 uur zouden ontmoeten voor het ontbijt en ons programma om 09.00 uur scherp zouden beginnen. Op die manier kon iedereen zijn avondactiviteiten plannen om overeen te komen met de verwachtingen van de volgende ochtend.

Vooruit plannen

De retraite is waarschijnlijk de meest herinnerde gebeurtenis van het jaar voor uw bedrijf, maar zorg ervoor dat het om de juiste redenen is door vooruit te plannen. Wat zal de retraite tot een geweldige ervaring maken? Wat maakt het productief? Je wilt dat mensen praten over hoeveel ze hebben bereikt en hoeveel plezier ze hadden toen ze weer aan het werk gingen. Als ze alleen maar plezier hadden, praten ze erover, maar het heeft geen blijvende impact op uw bedrijf. En als ze alleen werkten, denken ze dat de retraite een verspilling van een reis was. Het combineert werk en plezier dat een retraite opmerkelijk maakt voor uw team en uw bedrijf.

Geef een reactie