Een jaar reizen tijdens je studie

Tussenjaar

Veel studenten kiezen er tegenwoordig voor om tijdens hun studie een tussenjaar te nemen. Er zijn verschillende redenen hiervoor. Aangezien er tegenwoordig geen studiebeurs meer is en studenten moeten lenen om te kunnen studeren nemen veel studenten een tussenjaar om te werken en wat geld op te sparen. Weer andere studenten zijn minder zeker over wat ze willen doen na hun studie en gebruiken dat jaar om zichzelf te zoeken. Veel van deze studenten gaan dan ook een jaar reizen tijdens dit tussenjaar. Een jaar reizen tijdens je studie kan ook gewoon een stukje levenservaring zijn wat je niet wilt missen voordat je aan het werk gaat.

In dit artikel bespreken we wat de beste opties zijn als je een langere tijd wilt gaan reizen, een half jaar of langer. We bespreken een aantal locaties en tips om de reis veilig en leuk te laten verlopen. Persoonlijk heb ik zelf een tijdje naar Bali gereisd. In het hostel waar ik verbleef waren veel westerse backpackers die een jaar of zelfs langer aan het reizen was. Veel van deze backpackers begonnen hun reis in Australië en bewogen daarna richting het westen naar Zuidoost-Azië te gaan. Ze doen bijvoorbeeld een rondreis Indonesië of een rondreis Maleisië.

Zuidoost-Azië

Wanneer je een jaar gaat reizen is het belangrijk dat je een zekere stijl van reizen aanneemt. Veel backpackers die een paar weken tot een maand gaan reizen willen zoveel mogelijk doen. Ze arriveren in een hostel en twee dagen later gaan ze alweer naar het volgende hostel. En zo verder. Desondanks is dit niet vol te houden wanneer je een langere tijd gaat reizen. Als je een half jaar tot een jaar wilt gaan reizen kun je beter langere tijd op dezelfde locatie verblijven. Je zult namelijk anders te snel moe worden Daarnaast kun je op deze manier ook werken zodat je wat geld kunt verdienen voor je reis.

Om deze redenen is het ook handig om uit te zoeken in welke landen je legaal kunt werken. Zo heeft bijvoorbeeld Australië een wet dat mensen onder de dertig maximaal 6 maanden kunnen werken voor dezelfde werkgever. Veel reizigers gaan bijvoorbeeld fruit plukken in Australië of in de toeristenbranche werken. Je kunt Australië dan ook goed gebruiken als uitvalsbasis om daar geld te verdienen en van daaruit naar andere landen te reizen. Dit is de reden dat zoveel studenten kiezen om in dit werelddeel te gaan reizen.

Geef een reactie