Ga eens op vakantie op de Veluwe

Nederland heeft meer te bieden dan menigeen denkt. Vaak denken we bij het woord vakantie meteen aan verre oorden en aan de stranden van Spanje en Italië. Toch heeft ook Nederland heel erg veel moois te bieden. Wat te denken van bijvoorbeeld de Veluwe? Boek een huisje op een Veluwe vakantiepark of zoek je heil in een van de Hotels veluwe. Je ontdekt dan pas echt hoe aantrekkelijk ons land en speciaal de Veluwe is.

De Veluwe heeft gewoon erg veel te bieden

De Veluwe heeft gewoon erg veel te bieden. Het is een zeer dicht bebost deel van ons land en globaal ligt de Veluwe ingesloten tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn, de Gelderse Vallei. Een groot deel van de Veluwe is een onderdeel van Natura 2000, hetgeen iets zegt over de prachtige natuur waarover de Veluwe beschikt. Op de Veluwe kun je zomaar wilde zwijnen tegenkomen, om over de vele verschillende vogelsoorten nog maar te zwijgen. Op de Veluwe kom je echt tot rust!

Van de Apenheul tot Burgers’ Zoo

Op de Veluwe vind je veel stuwwallen, heide,vennen, bossen en beken. Vrij vertaald betekent de Veluwe dan ook ‘braakliggend terrein’. Behalve de prachtige natuur heeft de Veluwe nog veel meer te bieden. Het leent zich ook al prima voor een heerlijke dag uit. Voorbeelden? Neem nou Nationaal Park Veluwezoom en Nationaal Park De Hoge Veluwe. En wat te denken van het Kröller-Müller museum bijvoorbeeld? Bezoek ook eens Paleis het Loo en bezoek de apen in de apenheul in Apeldoorn. OOk de Ginkelse Heide is adembenemend mooi, net als een ander natuurpark in de vorm van de Posbank.  Kasteel Doorwerth is zeer de moeite waard, zoals dat natuurlijk ook geldt voor Burgers’ Zoo. En voor de kinderen is Julianatoren in Apeldoorn ook echt schitterend.

Steeds meer mensen ontdekken de Veluwe, en dat zegt al heel erg veel

En zo heeft de Veluwe erg veel te bieden. Niets voor niets ontdekken steeds meer mensen dit gebied van ons land. De Veluwe heeft veel, zo niet alles! Ideaal voor een langere of kortere vakantie in eigen land in elk geval.  En zo zijn er in ons land nog veel meer mooie plaatsen die het ontdekken meer dan waard zijn. En in elk gebied is wel een leuk vakantiepark of een goed hotel beschikbaar.  Ontdek Nederland en begin met de Veluwe. Dan laat je het voortaan wel om nog af te reizen naar verre oorden. 

 

Geef een reactie