Ga jij binnenkort op vakantie? Dit moet je regelen 

Het is binnenkort weer vakantie en dat betekent dat erg veel Nederlanders op vakantie gaan. De een gaat op vakantie binnen Europa terwijl de ander vertrekt naar een bestemming buiten Europa. Als jij van plan bent op om vakantie te gaan buiten Europa, dan moet je allerlei zaken regelen. Binnen de Europese Unie is het namelijk toegestaan om met je ID-kaart te reizen. Dat is niet zo als jij buiten de Europese Unie op vakantie gaat. Kortom, er zijn allerlei zaken die jij moet regelen voordat je überhaupt een ticket gaat boeken. Als jij nog nooit buiten de Europese Unie op vakantie bent gegaan, dan is de kans klein dat je weet welke zaken jij moet regelen. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over de zaken die jij moet regelen als jij binnenkort buiten de Europese Unie op vakantie wilt gaan. 

 

Vaccinaties en verzekeringen 

Ga jij binnenkort naar een ontwikkelingsland zoals India op vakantie? Dan is het altijd verstandig om te kijken naar vaccinaties. In ontwikkelingslanden komen vandaag nog steeds vervelende virussen voor die levensbedreigend kunnen zijn. Dit heeft ermee te maken dat de zorg in ontwikkelingslanden enorm achterloopt. In Nederland komen deze virussen vrijwel niet meer voor, alleen als inkomende reizigers ze mee hebben genomen. Je kan je dus het beste laten vaccineren tegen bepaalde virussen. Daarnaast kan het ook zeker geen kwaad om verzekeringen af te sluiten. Hierbij kan je denken aan een reisverzekeringen, maar ook aan een zorgverzekering die de kosten in het buitenland dekt. In veel ontwikkelingslanden moet je namelijk eerst betalen voordat je geholpen wordt. Als jij verzekerd bent, dan krijg je het geld in ieder geval terug en dat is dan wel weer fijn. 

 

Visum is enorm belangrijk 

Wanneer jij buiten de Europese Unie op vakantie gaat, dan ben jij verplicht om een visum aan te vragen. Een visum India of visum Cuba aanvragen, kan je allemaal online doen. Landen proberen door middel van het verplichten van het aanvragen een visum namelijk toezicht te houden op welke personen het land betreden. Niet iedereen komt namelijk met dezelfde intenties als jou naar een bepaald land toe. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan terrorisme, maar ook aan drugshandel. Het aanvragen van een visum kost natuurlijk wel geld. De kosten hiervan verschillen altijd per land en dat geldt natuurlijk ook voor de verwerkingstijd. Om er zeker van te zijn dat de aanvraag van je visum op tijd behandeld is, is het verstandig om dit ver voor je vakantie te regelen. Dat scheelt je daarnaast ook weer een hoop stress op het laatste moment. 

 

Geef een reactie