Heb jij op het werk een ongeluk gehad waarbij je schade hebt opgelopen? In vrijwel alle gevallen betreft dit fysieke schade, wat relatief gemakkelijk te verhalen is op jouw werkgever. Deze is immers aansprakelijk, en zal de schadevergoeding bij bedrijfsongeval moeten uitbetalen aan de werknemer. Als het mentale schade is ligt de zaak iets gecompliceerder. Er moet dan een duidelijke oorzaak aan te wijzen zijn, en dat is niet altijd mogelijk. Als het bijvoorbeeld jarenlang pesten is, of buitensluiting, dan kun je daar mentaal gezien een flinke klap van krijgen. Dit bewijzen is wat lastiger dan in het geval van een duidelijk aanwijsbaar bedrijfsongeval, maar het is niet onmogelijk.
Wat te doen bij een whiplash door een bedrijfsongeval?
We nemen als voorbeeld even een whiplash, die je hebt opgelopen op de werkvloer. Hoe het incident ook is gebeurd, de werkgever is altijd aansprakelijk. Deze dient er namelijk voor te zorgen dat de werkvloer veilig is, en dat het risico op ongelukken zo klein mogelijk wordt gemaakt. Dat een whiplash letselschade is spreekt natuurlijk voor zich, maar waar heb je precies recht op als je deze op de werkvloer hebt opgelopen? Dit hangt natuurlijk af van de hoeveelheid en de duur van de klachten die je erdoor hebt. Als je slechts enkele weken pijn hebt gehad dan zal de vergoeding meevallen, maar als je maandenlang, of zelfs jarenlang pijnklachten zoals hoofdpijn hebt is het een ander verhaal.
Uiteraard wordt in de meeste gevallen jouw salaris gewoon doorbetaald, zelfs als je niet (volledig) kunt werken. Wil je dat voor elkaar krijgen met langdurige klachten, dan zul je echter wel een letselschade advocaat in de arm moeten nemen. Niet iedere werkgever is namelijk zo vrij om je direct te geven waar je recht op hebt. Soms proberen ze werkelijk het onderste uit de kan te halen, en volledig onder de vergoeding uit te komen.
Schakel de hulp in van een letselschade advocaat
Wat voor soort bedrijfsongeval je ook hebt gehad, en wat voor klachten je daar ook aan hebt overgehouden, een letselschade advocaat helpt je de vergoeding te krijgen waar je recht op hebt. Vaak sta je in dit soort zaken lijnrecht tegenover je werkgever, en dit brengt veel spanningen en misschien zelfs psychische klachten met zich mee. Het is dan zaak dat je samenwerkt met een professionele partij, die jou gerust kan stellen en kan helpen de zaak in goede banen te leiden. Als je het slim aanpakt en veel geduld hebt krijg je uiteindelijk vrijwel altijd waar je recht op hebt.