Het onderhouden van een beton cire muur of tegels

Als je deze titel leest vraag je je misschien af “wat is beton cire?”. Hoewel de naam je misschien niet bekend voor komt, zul je het materiaal vast wel eens gezien hebben. Beton cire is een soort betonstuc die op veel plekken in je huis aangebracht kan worden en kan zorgen voor een stoere en industriële look aan je interieur. Deze betonstuc kan aangebracht worden al vloer maar ook op je muur of zelfs in je badkamer. Een groot voordeel is dat beton cire over tegels aanbrengen geen enkel probleem is. Hierdoor krijgt je badkamer zonder al te veel moeite een totaal andere look. Net als alle andere dingen in je huis is het natuurlijk wel belangrijk om beton cire goed schoon te maken. Doe je dit niet, dan zal de vloer er snel op achteruit gaan. Met onderstaande tips weet je zeker dat je zo lang mogelijk met je beton cire muur of vloer kunt doen.

Schade voorkomen

Beton ciré is waterdicht, hierdoor is het makkelijk om dit schoon te maken en te houden. Wel is beton cire redelijk gevoelig voor krasjes, daarom is het belangrijk om de hoeveelheid vuil die in aanraking komt met de betonstuc te beperken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door matten op de vloer te leggen. Hierdoor verklein je de kans dat je met het vuil wat onder je schoenen zit krasjes maakt in de mooie vloer. Natuurlijk komt er altijd wel wat stof of kruimels mee. Het is daarom belangrijk dat je de vloer ook regelmatig stofzuigt, zodat er niet veel vuil los blijft liggen op je vloer.

Wekelijks schoonmaken van je vloer

Het is belangrijk dat je je beton cire vloer elke week grondig schoonmaakt. Gelukkig is een beton cire vloer makkelijk in onderhoud en betekent dit dat je de vloer alle maar hoeft stof te zuigen en te dweilen. Stap 1 voor het reinigen van je vloer is dus stofzuiger, hiervoor kun je de stofzuigmond voor parket het beste gebruiken. Als er geen vuil meer op de vloer ligt is het tijd om hem te dweilen. Gebruik hiervoor vooral geen agressieve schoonmaakmiddelen die de lak kunnen beschadigen.

Het schoonmaken van je muur

Het schoonmaken van een beton cire muur gaat net wat anders dan een beton cire vloer. Je kunt de wand elke week even afnemen met een vochtig doekje. Ook kun je doordat de betonstuc erg glad is, spetters makkelijk wegtrekken met een zeem. Het is belangrijk om een (microvezel) doekje te gebruiken en nooit een schuurspons. Een schuurspons zorgt namelijk voor krasjes op de muur.

Geef een reactie