Houten vloeren: grijp je kans deze zomer

Wat is er mooier in huis dan houten vloeren? Ik vind ze in ieder geval prachtig en ik wil niets liever dan mijn huis met deze vloeren opknappen. Tot nu toe was ik daar altijd huiverig voor want de prijsinvestering leek me erg groot. Maar ja, als je wat wil, moet je ervoor gaan. Ik had dus flink gespaard en aan het begin van deze zomer wist ik het. Nu moeten de houten vloeren er komen. Maar als je al zo lang aan hikt tegen een beslissing zoals ik, dan wordt het kiezen wel echt lastig. Want het moet gewoon goed gaan. Ik heb jaren gespaard en ik wil natuurlijk geen miskoop doen. Dus ik vond het ook wel heel spannend om nu echt aan de slag te gaan met die vloer. Gelukkig vind je op internet veel informatie en ik kon daar goed zoeken wat ik nodig had voor mijn situatie. Het is wel handig als je wat basiskennis hebt over houten vloeren. Geloof mij maar.

Houten vloeren: hoe zit dat eigenlijk?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat voor stijl en kleur je wilt. Want daar heb je heel veel keuze in. Maar het is ook handig als je wat weet over de eigenschappen van hout. Want dat is een natuurproduct. Met andere woorden, het leeft in zekere zin. Houten vloeren kunnen dus uitzetten en krimpen als gevolg van vocht of warmte. Dat hoeft trouwens helemaal geen probleem te zijn. Je moet dat gewoon weten. Laat je dus goed informeren want kennis maakt je sterk. Los daarvan zijn dit maar kleine nadelen ten opzichte van het plezier dat je van houten vloeren hebt. Ik had mijn keuze snel gemaakt en ik dacht dat ik er toen wel was. Maar ik had nog niet aan de volgende stap gedacht.

Visgraat of gewoon?

Het leggen van zo’n houten vloer vraagt meteen de volgende keuze. Leg je de vloer in visgraat model of leg je hem gewoon horizontaal. Tja, daar had ik niet over nagedacht. Maar ik koos uiteindelijk voor visgraat en nu ligt mijn houten vloer in mijn huis, klaar voor de zomer. Ik ben super blij met mijn investering. Mijn huis is er zo van opgeknapt. Dus denk jij ook al een tijdje aan houten vloeren? Aarzel niet en grijp je kans deze zomer. Het is echt de moeite waard en je hebt er natuurlijk vele jaren plezier van.

Geef een reactie