Hulp met schrijven in het Engels

Van alle mensen uit landen die Engels niet als moedertaal hebben, zijn Nederlanders de beste Engels sprekers ter wereld. Dit is zeker iets om trots op te zijn in ons kleine kikkerlandje. Helaas is voor veel studenten het schrijven van essays en academisch onderzoek in het Engels nog een eng vooruitzicht. Dit is natuurlijk niet verrassend, een goed academisch onderzoek schrijven is al moeilijk genoeg in het Nederlands, laat staan in een taal die niet je eigen is. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die kunnen helpen met het overkomen van deze uitdagende taak. Zowel applicaties als online websites die gespcialiseerd zijn in het helpen van het schrijven in het Engels.

Vertalingswebsites

Er zijn een hoop verschillende vertalingswebsites te vinden online, die kunnen helpen met je Nederlands om te zetten naar vloeiend en natuurlijk Engels. Zelf maak ik veel gebruik van een website genaamd context.reverso.net. Deze website zoekt naar stukjes zin of woorden die je wilt vertalen in boeken en academisch onderzoek, die ook in het Engels beschikbaar zijn. Op die manier krijg je een goed voorbeeld van een exacte vertaling voor wat je zoekt, die door andere onderzoekers en schrijvers ook gebruikt is. Op die manier krijg je een natuurlijke vertaling, en kan je aan de hand van de bron meteen de kwaliteit van de vertaling garanderen.

Zakelijk Engels

Daarnaast is er een website genaamd zakelijkengels.nl, die je help om Engels op bedrijfsniveau te schrijven. Natuurlijk moet het Engels dat je gebruikt terwijl je academisch onderzoek schrijft een beetje formeel en zakelijk zijn. Als je straat-Engels schrijft dan wordt je onderzoek meteen niet meer serieus genomen, dus het is belangrijk zakelijk en formeel over te komen. Deze website geeft je training om je Engels netjes en verzorgd te laten zijn. Dit zal de lezers zeker helpen om je onderzoek serieus te nemen en beter te begrijpen.

Nakijken van je werk

Als je klaar bent met het schrijven van je werk, maar je voelt je nog steeds niet zeker genoeg om het in te leveren dan is ‘engels nakijken’ ook een optie. Websites zoals 24editor.com specialiseren in het nakijken van wat je in het Engels hebt geschreven, zodat ze je fouten er uit kunnen halen, en suggesties kunnen geven om je werk te verbeteren. Zo kun je jezelf meer comfortabel voelen bij het inleveren van je werk, en hoef je je geen zorgen te maken dat er domme foutjes en vergissingen in zitten. Succes met het schrijven van je werk, je kan het!

Geef een reactie