Internet, we kunnen niet meer zonder

Wat nu zo gewoon is om even op het internet te gaan was tot de jaren negentig eigenlijk ondenkbaar. We zijn nu afhankelijk geworden van het internet. Zowel voor het werk als ook privé kunnen we niet meer zonder. Als er eens een grote storing is zoals afgelopen week dan zijn er mensen die bijna in paniek raken omdat ze niet kunnen appen of op Instagram kunnen. Hoe is het internet eigenlijk ontstaan? In 1969 kon er in Amerika al beperkt gebruik worden gemaakt van het internet door defensie en universiteiten. Vanaf de jaren 90 kreeg ook het grote publiek toegang tot het internet. In die jaren ontstond ook het World Wide Web zodat je via een browser internetpagina’s kon bekijken. Pas vanaf 2000 werd het internet ook steeds sneller via de kabel of ADSL.

Je moet wel gevonden kunnen worden

Met de groei van het internet en de vele gebruikers zijn er ook steeds meer aanbieders op de markt gekomen. Veel bedrijven hebben een prima website met alle informatie, acties en andere relevante zaken erop vermeld. Maar het belangrijkste is dan uiteindelijk hoe vinden je klanten jouw site? Welke zoekwoorden gebruiken ze en hoe komt jouw site zo hoog mogelijk in google te staan. Zoekmachine optimalisatie is daar vandaag de dag onmisbaar voor geworden. zoekmachine optimalisatie gaat vaak over het maken van kleine aanpassingen in delen van je website. Als je deze aanpassingen combineert met andere optimalisaties, kunnen deze wijzigingen een aanzienlijke invloed hebben op de gebruikerservaring van je site en de prestaties van je site in de zoekresultaten. Om lokaal gevonden te worden is ook van groot belang. lokale seo verbetert de online vindbaarheid van jouw onderneming in de buurt. Als een potentiële klant een zoekopdracht doet met de vermelding van de plaatsnaam erbij dan is het heel zinvol als jouw bedrijf dan verschijnt. De kans op slagen is dan groot om dat er lokaal minder bedrijven zichtbaar zullen worden en als jij er dan bij staat is dat een mooie kans.

Wat gaat er nog verbetert worden?

Wat ons op het gebied van internet te wachten staat, is natuurlijk lastig te voorspellen. Vandaag de dag hebben steeds meer apparaten toepassingen om met elkaar te communiceren. Denk hierbij aan de zogenaamde slimme thermostaat, aan een frisdrankautomaat die zelf aan de leverancier doorgeeft welke dranken op zijn en aan een app waarmee je op afstand de verlichting in je huis kunt aan- en uitzetten. Dit soort ontwikkelingen zal naar verwachting een steeds grotere vlucht gaan nemen. Er staat ons dus nog een hoop moois te wachten.

Geef een reactie