Investeren in: je kleding!

De winkelstraten zijn gevuld met winkels waar je heel makkelijk je hele kledingkast bij elkaar kan shoppen. Voor iedereen is deze straat een verleiding én een afleiding. Wil je er een dagje uit? Dan ga je iets leuks voor jezelf kopen! Dit een patroon wat velen kennen maar wat lang niet altijd even duurzaam is. Een hoop winkelketens hebben goedkope kleding van slechte kwaliteit. Hier ben je je pas bewust van wanneer je na een aantal keer wassen het shirtje niet meer past, of ziet dat de kleur en stof anders zijn dan wanneer je het kocht. En wat is vaak de volgende stap: nieuwe kleding halen! Er zijn een aantal oplossingen om deze vicieuze cirkel te voorkomen en deze zijn een stuk minder ingewikkeld dan je denkt.

Een betere aankoop scheelt geld

Goedkope kleding in de winkel bij je om de hoek, is op lange termijn een stuk duurder dan je verwacht. Omdat het zo verleidelijk is om even naar binnen te stappen en omdat je waarschijnlijk elke keer blij bent met je aankoop, is het lastig om in te zien dat het een hoop geld kost. Investeren in je kleding hoeft niet te betekenen dat je niets meer kan halen, maar het is wel een manier om langer te doen met één kledingstuk puur vanwege het kostenplaatje. Een voorbeeld van zo’n investering kan een moose knuckles jas of een airforce winterjas zijn. De kosten zijn hoog, maar het zijn winterjassen waar je jaren lang plezier van kan hebben. Niet alleen omdat ze kwalitatief ontzettend goed zijn, maar ook omdat het model tijdloos is. Hierdoor is het mogelijk om te combineren met elke trend en hoef je niet elke winter een nieuwe hippe jas te kopen.

Verkoop je eigen kleding

Wat voor de één een miskoop is, is voor de ander een nog niet gevonden parel. Je hoeft kleding niet weg te gooien om ruimte te maken. Een goede manier om van niet gedragen kleding af te komen is verkopen! Online zijn er een hoop platforms die hiervoor uitermate geschikt zijn. Een hoop van deze sites worden door zoveel mensen bezocht dat de kans klein is dat je je kleding niet kwijt raakt.

Ruim je kast op

Vaak draag je maar een klein deel van je kleding. Deze kunnen behoren tot je favorieten of je nieuwste aankopen. Een groot deel blijft zo goed als ongedragen in de kast liggen. Dit is zonde! In plaats van te shoppen in de winkelstraat kun je ook shoppen in je eigen kleding kast. Hoe doe je dit? Haal alles eruit, en ruim alles opnieuw in! Hierdoor kom je een hoop tegen waarvan je dacht dat je het vergeten was!

 

Geef een reactie