Magento B2B webshop

Steeds meer zakelijke inkopers oriënteren zich online en doen daar hun aankopen. Daardoor verandert de manier waarop B2B (Business to Business) bedrijven hun producten verkopen aan leveranciers. De digitale ontwikkelingen zijn hier de oorzaak van. B2B bedrijven stellen daardoor steeds hogere eisen aan een webshop en zijn op zoek naar uitgebreide functionaliteiten. Een ideaal en krachtig e-commerce platform is Magento. Lees hier wat de voordelen van Magento b2b zijn voor een B2B webshop.

Magento webshop

Magento 2 is een heel uitgebreid e-commerce platform en is een hernieuwde versie. Het is zeer geschikt als webshop doordat functionaliteiten meegroeien met de nieuwste eisen. Je hebt Magento Community en Magento Commerce. Magento Community is een platform die de belangrijkste basisfuncties bevat. Magento Commerce is geschikt voor de grotere en meer volwassen B2B webshops. Hiermee kun je voordeel halen uit veel nieuwe functionaliteiten. Je kunt de Magento webwinkel zien als een van de meest uitgebreide en ook geavanceerde e-commerce platforms van dit moment. Met een Magento B2B webshop kun je jouw klanten in staat stellen om hun eigen account te beheren. Zo kunnen zij per inkoper specifieke rollen en bevoegdheden aanmaken en beheren.  Zo kunnen zij bijvoorbeeld instellen wie de bestellingen en wie de betalingen binnen de webshop mag doen. Via het account kunnen de klanten ook hun inkoopprijzen, ordergeschiedenis en bedrijfskrediet beheren en bekijken. 

Betaalmethode

De klanten kunnen zelf hun voorkeur aangeven voor een bepaalde betaalmethode. Zo kan er gekozen voor: vooraf betalen, met een factuur, per creditcard, een paybylink of via een andere digitale manier. Ook kan er dus voor elk bedrijf een bedrijfskrediet worden ingesteld. Daarbij hebben de klanten de mogelijkheid om het saldo in te kunnen zien en deze eventueel naar wens te verhogen. Ook is er in een Magento B2B webshop de mogelijkheid om de bestelling op rekening te betalen. Een andere functionaliteit is dat de klanten gemakkelijk een offerte kunnen aanvragen, door de gewenste producten in het winkelmandje te zetten. Op die manier kan de verkoop op deze aanvragen reageren en daarbij onderhandelen met de klant. Elk account kan dan ook eigen prijzen of bepaalde kortingen hebben. 

Gepersonaliseerd

Je kunt de B2B webshop aanpassen, voor elk uniek B2B account. Dit maakt het een erg handige software waarmee je kunt personaliseren. Je kunt de beleving online nog persoonlijker maken door de maatwerk toe te passen. Je kunt per B2B account kiezen welk deel van het assortiment je wilt tonen aan de klanten. 

 

Geef een reactie