Met de juiste fiets kom je overal!

In Nederland zijn er erg veel mensen die dagelijks een fiets gebruiken. De leeftijd, geslacht en status maakt hierbij niet uit. Indien je gebruik wilt maken van een fiets is het allereerst belangrijk dat je op zoek gaat naar een soort fiets die bij je past. Je hebt namelijk erg veel modellen en elk model heeft andere voordelen. In dit artikel beschrijven we de meest bekende fietssoorten. 

 

De elektrische fiets/pedelec

De elektrische fiets is momenteel erg populair. Bij een elektrische fiets word je ondersteund door een elektromotor. Hierdoor is fietsen stukken minder zwaar en kun je hogere snelheden behalen. Als je echt hoge snelheden wilt behalen met een fiets, dan is een pedelec iets voor jou. Wel is het hierbij belangrijk dat je een helm draagt. Een valpartij met een pedelec kan namelijk erg nare gevolgen hebben. 

 

Een transportfiets 

Als je de fiets voornamelijk voor relatief kleine afstanden gebruikt, dan is een transportfiets heren de beste optie. De transportfietsen zijn stevig en prettig in gebruik. Bij een transportfiets kun je zelf een keuze maken qua hoeveelheid versnellingen. Daarnaast kun je deze fietsen zowel bij een online als bij een fysieke winkel bestellen. Voordat je een transportfiets koopt, is het wel handig om research te doen. Ontdek wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Voorkom dat je een miskoop doet en krijg het meest terug voor jouw investering!

 

Een racefiets

Mocht je hoge snelheden willen behalen met je fiets maar liever niet gebruik maken van een elektromotor, dan is een racefiets iets voor jou. Een goede racefiets is licht en heeft dunne banden. Daarnaast kun je bij de meeste sturen voorover leunen waardoor je minder wind vangt en dus nog meer snelheid kan maken. Een nadeel van een echte racefiets is dat je geen bagagedrager hebt waarop je spullen mee kunt nemen. 

 

Een mountainbike voor in de bossen

Als het je leuk lijkt om door de bossen te crossen, dan is het een aanrader om te kijken of een mountainbike iets voor jou is. Een mountainbike is stevig en schokdempend gebouwd. Elke mountainbike heeft andere voordelen. Zo ben je met een mountainbike met kleine wielen wendbaarder en kun je met een mountainbike met grote wielen hogere snelheden behalen. Houd hier vooraf rekening mee en stem de fiets dus af op de locatie waar je hem gaat gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een mountainbike van hoge kwaliteit waarde behoudt. Het is dus niet zo dat je het geld per definitie kwijt bent na de aankoop.

Geef een reactie