Mogelijke oorzaken van storingen bij KPN

KPN is één van de grootste telefonie- en internetproviders van Nederland. Doordat het zoveel mensen tegelijkertijd gebruik maken van de diensten van KPN, ligt een storing algauw op de loer. Problemen komen helaas dan ook regelmatig voor. De meeste problemen worden niet veroorzaakt door een storing bij KPN, maar door een andere oorzaak bij jou thuis, of op je apparaat. Hierdoor is het vaak gemakkelijk op te lossen en hoef je geen hulp van KPN in te schakelen. 

Verschillende soorten storingen

KPN biedt verschillende soorten diensten aan, zoals:

  • Telefonie voor de vaste telefoon

  • Telefonie en internet voor de mobiele telefoon

  • Internet voor thuis

  • Televisie

Bij elk van deze diensten kunnen problemen voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld geen gehoor krijgen als je iemand met de vaste telefoon probeert te bellen. Maar ook kun je te maken krijgen met traag internet thuis of een slecht of helemaal geen beeld op de televisie. Mogelijke oorzaken zijn een verkeerde aansluiting van de modem, stoorzenders vlakbij de televisie, of dat het apparaat verkeerd staat ingesteld. 

Stoorzenders van de televisie

Apparaten zoals de televisie bij jou thuis werken met signalen en maken gebruik van eigen signaal frequenties. Het kan gebeuren dat er een ander apparaat in de woonkamer op een vergelijkbare signaal frequentie werkt, waardoor het signaal van de televisie verstoord kan worden. Dit kan blokken of strepen op meerdere kanalen van de televisie veroorzaken. Zorg ervoor dat deze apparaten, zoals babyfoons, niet dichtbij de televisie staan en geef ze een ander plekje in de woonkamer. Vaak is het probleem met de televisie dan al snel opgelost. 

Landelijke storing KPN

Of er wellicht sprake is van een landelijke KPN storing, kun je checken via storingsite.nl. Hier wordt je op de hoogte gehouden of het daadwerkelijk om een storing gaat, en hoe de storing verloopt. Houdt bij een storing dus storingsite.nl in de gaten om te weten of het probleem alweer verholpen is. Ook kun je zelf een melding van een storing maken, tips krijgen over hoe je het beste met een probleem bij KPN kunt omgaan, of een reactie achterlaten. Mocht het allemaal niet baten, dan staat de klantenservice van KPN natuurlijk voor je klaar. 

Wat kun je zelf doen?

Als er een landelijke storing KPN is, kun je zelf helaas niks ondernemen om het probleem op te lossen. Er zit dan vaak niks anders op dan wachten tot het voorbij is en storingsite.nl in de gaten te houden. Maar sommige problemen hebben geen storing als oorzaak, maar iets wat dichter bij huis ligt. Bijvoorbeeld bovenstaand probleem met de televisie. Problemen met het internet thuis kun je vaak gemakkelijk oplossen door de modem te resetten, of de WiFi-ontvangst op het apparaat dat je gebruikt uit te schakelen en weer opnieuw in te schakelen.

Geef een reactie