Mollen verjagen, alle tips en tricks op een rijtje

Mollen, je ziet ze vaak niet maar ze zijn er wel. Ondanks dat deze beestjes er best schattig uitzien en ze nog blind zijn ook kunnen ze toch nog een behoorlijke ravage aanrichten in je tuin. Vooral je gazon wordt niet echt blij van mollen. Heb jij last van mollen? In dit blog lees je hoe je mollen kunt verjagen.

Wat doen mollen nu precies?

Mollen zijn kleine zwarte pluizige beestjes met huidkleurige pootjes. Mollen leven onder de grond en graven hier zich een weg doorheen. De zijn blind en werken dus vooral met hun andere zintuigen. Mollen zijn nacht dieren en zo af en toe komen ze boven de grond uit. Dit doen ze dus door de graven. Op een grasveld of gazon zie je vaak die donkerbruine hopen van aarde. Dit zijn de molshopen en hier is de mol dus even boven de grond gekomen. Molshopen kunnen op zich niet veel kwaad maar het ziet er natuurlijk niet zo mooi uit. Vandaar dat de mens niet zo’n grote fan is van de mol en er vaak voor kiest om de mollen te verjagen.

Mollen verjagen, hoe doe je dat?

Maar hoe verjaag je mollen nu precies? De meest bekende maar niet de diervriendelijkste manier is natuurlijk de mollenklem. Deze klem worden vaak bij molshopen neergezet of op andere plekken of een grasveld of gazon. Zodra de mol naar bovenkomt wordt hij door de klem gegrepen. Een zeer onvriendelijke en pijnlijke manier van verjagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel vriendelijkere manieren. Je kunt de mol bijvoorbeeld ontmoedigen om in je tuin te komen door bomen of andere grote planten te plaatsen. Als de mol graag stuit hij bijvoorbeeld tegen de wortels aan en daar worden ze niet blij van. Heb je toch last van de mollen dan kun je de mollen prima verjagen door geluid te gebruiken. Doordat ze blind zijn werkt hun gehoord tien keer zo goed en zijn ze geen fan van harde geluiden. Ook met speciale chemische middelen hou je de mol prima op afstand.

De mollenspecialist

Een merk wat zich specifiek heeft gericht op mollen verjagen is Wezan. Dit merk heeft alles wat je ook maar nodigt hebt om mollen uit je tuin te verjagen. Van Carbid tot aan mollenstops tot aan mollenkokers. Dit merk is dé specialist onder het mollen verjagen en helpt jouw graag van deze zwarte fanatieke gravertjes af.

Geef een antwoord