Niks te doen van de zomer? Ga op gitaarles!

De zomervakantie komt er weer aan, en dat geld vaak voor scholieren en studenten dat er weer zeeën van tijd vrijkomen. Vaak gaan mensen dan op vakantie met de familie naar zuid Frankrijk, of met de vriendengroep naar het altijd zonnige Lloret da Mar of Albufeira. Maar het gebeurt natuurlijk niet vaak dat iemand de hele vakantie, wat natuurlijk meestal minimaal 6 volle weken duurt, alleen maar op vakantie is. Vaak wordt er ook veel tijd in Nederland doorgebracht. En het is ook niet altijd stralend weer. Soms slat dan de radeloosheid toe en wordt het tijd voor iets nieuws. Ga dan op gitaarles! Lekker iets nieuws leren op gitaarles is altijd leuk.

De voordelen van gitaarles

Natuurlijk gebeurt het zelden dat met een zomertje gitaarles je de volledige akkoorden van Jimi Hendrix mee kan spelen, dat verijst wel wat tijd. Gitaarles is in het begin erg lastig. Zeker als je geen ervaring heb met andere instrumenten of de gitaar zelf. Maar het eerste wat ze je bij gitaarles aanleren is ritmegevoel. Ritmegevoel is erg belangrijk tijdens het leren van gitaar spelen, en het bepaalt in zekere zin hoe snel jij het zal leren. De ene heeft ritmegevoel van nature en zal de gitaar sneller beheersen dan de andere. Maar als je niet direct ritmegevoel hebt, betekend dat niet dat je geen gitaar kan gaan spelen. Gitaarles zal er voor zorgen dat jij de gitaar gaat leren spelen, alleen met een beetje ritmegevoel gaat dit sneller. Gitaarles zal je ook dingen leren als noten lezen, als je dat nog niet kan. Noten lezen is natuurlijk essentieel als je bladmuziek wilt volgen. Je kan natuurlijk gitaar spelen zonder de noten te kunnen lezen, maar het maakt het begrijpen van hoe bepaalde nummers in elkaar steken een stuk makkelijker. Gitaarles laat je de basis leren van het bespelen van een gitaar, wat je ook zal helpen met het bespelen van vergelijkbare instrumenten. Instrumenten als de elektrische gitaar, de ukelele, de banjo en de basgitaar.

Het begint bij de basis

Het spelen van de gitaar, en vergelijkbare instrumenten, begint bij een goede basis. De basis zorgt voor ritmegevoel en controle. Gitaarles is daarom erg handig om deze basis onder de knie te krijgen. Een goed begin, is immers het halve werk. Ga daarom snel op gitaarles en blijf oefenen!

Geef een reactie