Overleggen op een goede locatie.

In deze huidige digitale tijd zijn er steeds meer mensen die een eigen bedrijfje beginnen. Dit keer heb ik het niet over het uitvoeren van de praktische beroepen als timmerman of loodgieter. Ik doel nu op een groep mensen die hun werk digitaal aanleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen die websites bouwen. Veel mensen geven er inmiddels de voorkeur aan meer thuis te werken en hun tijd wat flexibeler te kunnen indelen. Thuis werken is natuurlijk heel praktisch omdat je geen reistijd hebt en je van alle gemakken van je eigen huis bent voorzien. Toch heeft het werken vanuit huis ook een groot nadeel voor sommige ondernemers en dat is de vergaderlocatie.

Overleggen

Natuurlijk kan het meeste online en via de telefoon gebeuren maar het is ook mogelijk dat een toekomstige klant in het echt wil afspreken. Meestal is dat vooral om te zien wat voor een vlees ze in de kuip hebben of omdat de klant het gemakkelijker vindt om dingen persoonlijk door te spreken. De grote vraag is wat je dan het beste kan doen. Het kan natuurlijk zijn dat je een prachtig kantoor hebt bijgebouwd aan je huis en dat dit een representatief beeld geeft voor de klant. Voor de meeste mensen is dat echter niet het geval. Het is dan verstandiger om ergens anders af te spreken.

Oplossing

Er zijn dan verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk ergens in een cafe of restaurant afspreken. Een nadeel is dat het er erg druk en lawaaierig kan zijn. Ook kan het zijn dat de klant zich daarbij niet echt op zijn gemak voelt omdat hij bijvoorbeeld wil spreken over de toekomst van zijn bedrijf. De beste oplossing voor zo’n situatie is mijn inziens om een vergaderlocatie te huren. Het klinkt misschien wat ingewikkeld maar in feite is het zo geregeld. Ook kun je op verschillende plaatsen in het land een vergaderlocatie huren zodat je bijvoorbeeld in het midden kan afspreken met de klant. Dat straalt goodwill en professionaliteit uit. Sommige mensen denken dat je alleen een vergaderruimte kan bespreken als je met een grote groep mensen iets moet overleggen. Dit is echter niet het geval. Het regelen van een vergaderlocatie kan al vanaf twee personen!
Mijn tip is dus om een vergaderruimte te reserveren als je serieus en professioneel over wilt komen. Daarnaast heb je dan waarschijnlijk een klein streepje voor op je concurrenten door de service die je de klant kan bieden!

Geef een reactie