Dit kun je allemaal met een tuinhuis

In de laatste jaren is de vraag naar tuinhuizen en blokhutten behoorlijk toegenomen. Vooral als je een flink tuin hebt en je komt misschien wat ruimte tekort, dan kan een tuinhuis of blokhut een goede oplossing zijn. Maar wat kun je eigenlijk allemaal met een tuinhuis of blokhut en waar moet je bijvoorbeeld opletten bij de aanschaf? Dit en vele andere vragen beantwoorden we je graag voor je in dit blog.

Een tuinhuis of blokhut

Een tuinhuis of blokhut is een extra ruimte die in je tuin kan worden geplaatst. Ze zien er ook wel uit als mini-huisjes. De meeste bekende tuinhuizen of blokhutten zijn toch wel de vierkante varianten met een punt dak. Gelukkig is het assortiment de laatste jaren flink uitgebreid en bestaan er nu tuinhuizen en blokhutten in alle soorten en maten. En mocht jouw gewenste blokhut of tuinhuis er niet bij zitten dan kun je ze ook heel gemakkelijk op maat laten maken. Maar wat kun je nu eigenlijk allemaal met zo’n extra ruimte?

De kleine variant

De kleinere variant wordt vaak gebruikt voor extra opslag ruimte. Meestal koopt u een huis met een berging maar soms geeft deze berging helaas niet genoeg ruimte voor alle spullen en wil je deze spullen liever ook niet in huis opslaan. De oplossing, een extra berging in de tuin in de vorm van een tuinhuis of blokhut. Hiermee creëer je in de tuin dus een extra ruimte/berging waar je jouw spullen droog en ook veilig kunt opbergen. De meeste tuinhuizen en blokhutten zijn voorzien vaan een deur met slot waardoor mensen er niet zomaar met jouw spullen vandoor kunnen gaan.

De grote variant

De grotere varianten tuinhuizen en blokhutten waardoor voornamelijk gebruik als extra ruimte waar in geleefd kan worden. Soms kan deze ruimte bijvoorbeeld dienen als serre maar het kan ook geschikt zijn voor andere doeleinde. Zo kan een groot tuinhuis of blokhut bijvoorbeeld ook gebruikt worden als extra slaapgedeelte. Sommige tuinhuizen of blokhutten zijn zelf zo groot dat ze kunnen doorgaan voor volwaardige kleine huizen met een slaapgedeelte en eetgedeelte.

Natuurlijk hangt het helemaal van jouw budget en de beschikbare ruimte af welk tuinhuis of blokhut het meest geschikt is voor jouw. Wel wordt er aangeraden om de hut op een goede waterpassen grond te zetten en mocht er in geleefd gaan worden, te zorgen voor een goede isolering. Hierdoor kun je zowel in de zomer als in de winter optimaal genieten van jouw nieuwe aanwinst.

 

Geef een reactie