Voel je mooi met een volle bos haar

Een volle bos haar wordt vaak geassocieerd met jeugd en schoonheid. Het kan dan ook erg vervelend zijn wanneer je haar dunner wordt, of uitvalt. Misschien ben je überhaupt niet gezegend met dik of vol haar. Veel mensen over de hele wereld zouden daar graag wat aan laten doen, want met een hoofd vol haar heb je toch een meer zelfverzekerd gevoel. Gelukkig zijn er heel wat opties om voller haar te krijgen.

Verzorging

Een manier om dikker haar te krijgen is aanpassingen maken in de manier waarop je je haar verzorgt. Ten eerste is het belangrijk om voorzichtig met je haar om te gaan. Je moet je haar niet te vaak wassen, hoogstens een keer of drie per week. Verder moet je het haar vooral zo veel mogelijk laten ‘rusten’. Kam en borstel het niet te vaak, daar trek je ook onnodig haren mee uit. Zeker met het stylen van je haar moet je uitkijken. Probeer stijl- en krultangen zo veel mogelijk te vermijden. Als het mogelijk is, droog dan je haar aan de lucht. Wil je toch echt de föhn gebruiken? Zet ‘m dan op de meest koude stand. Een andere manier om meer volume te krijgen is zoutspray gebruiken. Er zijn ook shampoos die een hoop verschil kunnen maken. Je haar zal er echt voller door lijken!

Haarimplantatie

Soms is een shampoo echter niet voldoende. Wanneer je kale plekken hebt, kun je deze natuurlijk ook niet voller doen lijken. Haar dat uitvalt en niet meer terugkomt kan je nog veel onzekerder maken dan dun of futloos haar. Uiteraard is het geen schande als je kale plekken hebt. Ongeveer een kwart van alle mannen en ook een aanzienlijk deel van alle vrouwen krijgt in het leven last van haarverlies. Maar als je er echt mee zit, dan zou je een haarimplantatie kunnen overwegen. Een haarimplantatie is een populaire ingreep, die met het jaar nog steeds aan populariteit wint. Het heet ook wel een haartransplantatie. Het werkt als volgt: haarzakjes worden weggenomen, of wel ‘geoogst’ van een plek waar er voldoende beharing is. Vervolgens worden deze weer ‘geplant’ op een plek waar er geen of minder goede haargroei is. Het is een oplossing die blijft. Als je eenmaal de implantatie of transplantatie hebt ondergaan, zul je resultaat blijven zien. Je kunt er dus de rest van je leven van blijven genieten!  Er zijn verschillende methoden waarop dit gedaan kan worden, zoals de FUE methode of de DHI methode.

Geef een reactie