Wanneer draag je wat?

Tegenwoordig trekt iedereen aan waar hij of zij maar zin in heeft. Niet langer worden we door onzichtbare bonden vastgezet aan bepaalde kledij omdat de maatschappij ons die bonden oplegt en wij eraan willen voldoen. Dat betekent dat we heel veel vrijheid hebben maar niet dat al die bonden al helemaal weg zijn. Op sommige gelegenheden willen we nog wel ons zondagse best uit de kast trekken en niet alleen omdat we daar zo’n zin in hebben maar omdat de gelegenheid daar om vraagt. In deze blog vertel ik je over deze gelegenheden en wat je daarbij kan dragen. Lees je mee?

Strooi de bloemblaadjes maar uit

Een trouwdag is een hele heugelijke gebeurtenis. Twee mensen worden door hun liefde officieel verbonden en dat wordt gevierd. Natuurlijk verschilt wat je draagt afhankelijk van je rol binnen de bruiloft. Misschien ben je een gast of getuige. Maar het kan natuurlijk ook je eigen bruiloft zijn. Voor veel vrouwen is dit hét moment op een sprookjesachtig mooie, witte jurk te dragen, of een pak. En ook voor de meeste mannen is een pak standaard. De bruidegom zou zelfs een jacquets kunnen dragen, ofwel een heel chique driedelig pak. Als er ooit een dag voor is, is het je trouwdag.

Je krijgt één eerste indruk

Eerste indrukken kunnen heel belangrijk zijn. Zeker in de gevallen van het ontmoeten van schoonfamilie maar ook bij een sollicitatie. Er zijn tal van ‘eerste indrukken’. Als je deze gepland hebt en er veel vanaf hangt, is het slim om hierop in te spelen. Je kan dit doen door representatieve kleding te dragen die volgens de reguliere ‘normen’ past bij de gelegenheid. Je hoeft niet in pak bij je schoonfamilie te verschijnen maar minstens een schoon shirt is geen extra moeite. Afhankelijk van waar je solliciteert, kan je misschien wel beter een pak aantrekken of anderszins voor werk geschikte kleding.

Afscheid nemen, bestaat niet

Afscheid nemen, is altijd moeilijk. Vaak kan je als het gaat om een crematie of begrafenis wel afgaan op de uitnodiging en wat voor soort persoon de overledene was. Dan weet je of je traditioneel zwart moet dragen op een nette manier, zoals een pak of dat er juist kleur gewenst is etc. Als je het niet zeker weet, ga dan voor een zwarte pantalon met nette schoenen en een zwarte blouse. Neem voor de zekerheid nog een witte blouse mee, dan zit je sowieso goed.

Geef een antwoord