Welke afvalcontainer heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Bedrijfsafval is een steeds belangrijker aspect binnen een onderneming. Onder het mom van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is de omgang met afval een aspect om rekening mee te houden. Vragen als ‘hoe scheid ik mijn afval?’ en ‘hoe deponeer ik mijn afval als bedrijf zijnde?’ worden hedendaags steeds zwaarder gewogen door partners, consumenten en de overheid. Het is daarom goed om hierover na te denken. Er zijn vele oplossingen beschikbaar voor het scheiden van afval en het deponeren ervan. Als bedrijf zijnde is het namelijk niet ideaal om elke dag naar een afvalcontainer in de buurt te rijden om het afval te deponeren. Lees verder om er achter te komen hoe je hier efficiënter mee om kan gaan.  

Restafval

Restafval is het afval wat resteert zodra al het andere afval hiervan is gescheiden. Het wordt gezien als het afval wat normaliter thuis in de afvalbak gaat (mits je goed recycled). Een restafvalcontainer is daarom noodzakelijk om in huis te hebben als bedrijf zijnde. Restafval komt namelijk zowel van personeel als van consumenten. Met verschillende formaten restafvalcontainers is er voor iedere onderneming een passend formaat. 

Plastic

Het wordt bijna overal voor gebruikt en beland dan ook veelal in het milieu. Plastic afval is één van de grootste milieuvervuilers vandaag de dag. Er is dus groot belang bij zowel de overheid als bij de consument dat dit gerecycled wordt. Een plastic container biedt de oplossing hiervoor. Maar let op, niet al het plastic mag bij het plastic afval. Zo is een zakje chips niet geschikt voor de plastic container. Er zit namelijk een aluminium laagje aan de binnenkant van het zakje chips. Piepschuim mag hier wel bij. Zoek vooraf goed uit wat wel en wat niet bij het plastic afval mag. 

Glasafval

Glaswerk is makkelijk te scheiden. Glas kan namelijk eindeloos gerecycled worden en kan volledig worden hergebruikt. De kosten voor het produceren van nieuw glaswerk zijn hoger dan de kosten voor de energie voor het recyclen van glaswerk. Tevens hoeven er minder grondstoffen gebruikt te worden om glas te recyclen. Om glasafval te verwerken is het handig om dit zo goed mogelijk te scheiden op kleur. Een glascontainer met kleurscheiding is dan een goed middel om dit te realiseren en bij te dragen aan het recyclen van glas. 

Papier en karton

Naast plastic wordt voor verpakking veelal karton gebruikt. Papier kan wel tot 8 keer worden hergebruikt. Tijdens het verwerken van papier en kartonafval blijft restmateriaal over, ookwel papierslib genoemd. Papierslib kan worden gebruikt voor het opwekken van elektriciteit tijdens de verbranding hiervan. Zo kan deze afvalgroep op meerdere manieren worden hergebruikt. Voor deze groep biedt een papier- en karton container de oplossing.

Geef een reactie