werk zoeken zonder diploma’s

Werken is iets van bijna iedereen moet doen. Want ja, zonder werk komt er geen geld in het laadje. Het is dan wel van belang dat je werk doet wat je ook echt leuk vindt, anders worden het hele lange jaren voor je. Het enige wat iemand tegen kan houden voor de droombaan zijn de opleidingen. Veel Nederlanders hebben gekozen om destijds niet door te studeren of hebben de studie niet gehaald. Dit is natuurlijk altijd met een reden geweest. Hoe kun je op dit moment werken zonder diploma?

 

 

Nieuwe kansen op de markt

Je kunt er uiteraard voor kiezen om een avondstudie te volgen in de richting waarop jouw interesse ligt. Dit kun je dan vaak naast je huidige baan doen. Je kunt er ook voor kiezen om te solliciteren bij een werkgever die opleiding mogelijkheden aanbiedt. De opleiding wordt dan vergoed door je nieuwe werkgever. Een nadeel hierin is dat je dan minimaal 3 jaar na het behalen van je opleiding niet weg kan bij deze werkgever, daar teken je voor door middel van je contract. Dat is dus een keuze die je zelf moet maken.
Werken zonder diploma hoeft dus geen probleem te zijn. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren bij een organisatie die opleidingen aanbiedt en daarbij in contact staat bij je nieuwe werkgever. Zo heb je dus gewoon inkomen en ga je één dag in de week naar school. Je praktijk opdrachten voer je dan uit bij je werkgever.

 

 

Veel vraag bij sommige markten

Het valt op dat er in Nederland een aantal branches zijn waar zwaar personeelstekort is. Zo is er een grote vraag in de zorg maar ook in de bouw. Daarnaast zijn verkeersregelaars echt een drama om te vinden. Wanneer een bovenstaande branche jou trekt kun je gemakkelijk beginnen. Werkgevers vinden de opleidingskosten geen probleem en jij hebt een hele nieuwe toekomst. Ook personen die wel opleidingen hebben gehaald voor het werkveld waar zij momenteel in werken maar toch iets anders willen gaan doen, kunnen hier ook uiteraard gebruik van maken. Echter is werken zonder diploma in Nederland alleen nog maar mogelijk in supermarkten en productie. Salarissen liggen hier erg laag dus je snijdt jezelf eigenlijk in de vingers op het moment dat je niet door wilt leren. Werken zonder diploma wordt dus echt afgeraden. Kijk naar de mogelijkheden die bij jou past. Sommige opleidingen duren maar een aantal maanden, heb je dat over voor een compleet nieuwe toekomst?

Geef een reactie