Zo zorg je goed voor je voeten in de winter

Met de koude wintermaanden voor de deur moeten we extra veel tijd en aandacht besteden aan onze voeten. Onze voeten zitten de hele dag opgesloten in dikke schoenen en verdienen daarna gewoon wat extra liefde. Ook is het belangrijk om je voeten warm te houden. Heb je het koud, dan begint dit namelijk meestal bij koude handen en voeten. Door je handen en voeten warm te houden zul je merken dat je het minder snel koud krijgt. Hoe je je voeten in de wintermaanden extra goed kunt verzorgen lees je in deze blog.

Algemene voetverzorging

Niet alleen in de winter hebben je voeten verzorging nodig, dit geldt natuurlijk het hele jaar door. Hiervoor kun je naar een schoonheidssalon gaan, maar je kunt het ook prima zelf doen met de juiste spullen in huis. Begin met het verwijderen van je nagellak en laat je voeten vervolgens een minuut of tien weken in een lauwwarm voetenbad met daarin een bruistablet of wat badolie. Scrub je voeten met een scrubgel, droog je voeten daarna goed en verwijder eelt met een vijl. Vijl je nagels glad met een nagelvijl en duw je nagelriemen terug. Uitgedroogde nagelriemen kunnen namelijk scheuren en voor ontstekingen zorgen. Smeer je voeten in met een crème en maak de behandeling af met een lekkere voetmassage. Dat is goed voor de bloedsomloop. Je nagels kun je ook weer in een leuk kleurtje lakken.

Warme voetjes

Warme voeten zijn in de winter erg belangrijk. Niet alleen voel je je niet prettig met koude voeten, ook is dit een teken dat er te weinig bloed wordt toegevoerd naar je voeten. Dat komt het bindweefsel en de spieren in je voeten niet ten goede. Draag dus altijd een paar fijne sokken en goede, dichte schoenen. Thuis kun je voor een paar warme pantoffels gaan of wollige sokken. Het liefst wel met antislip zool zodat je niet uitglijdt. Heb je het in bed of op de bank alsnog koud, leg dan een fleece dekentje over je voeten. Fleece dekens zijn warmer dan gewone plaids en houden de warmte van je lichaam beter vast.

Op blote voeten

Nadat je voeten de hele dag verstopt hebben gezeten in dichte schoenen, is het ook belangrijk om even op blote voeten te lopen. Voeten zijn van nature flexibel en sterk met wel een kwart van al onze spieren en gewrichten onder de enkels. Door het vastbinden in stevige schoenen maak je minder gebruik van je spieren en gewrichten in je voeten. Door even op blote voeten te lopen activeer je deze spieren weer. Geen zorgen, daarna mag je heus die warme pantoffels wel weer in.

Geef een antwoord