Stilstaan bij belangrijke momenten

Het leven gaat snel en vliegt aan je voorbij. Voordat je het doorhebt zijn je ouders ineens oud en is jouw pasgeboren baby een puber. Het is dus belangrijk om af en toe even stil te staan bij wat er allemaal gebeurt en om terug te kijken. Als je dat niet doet, vergeet je belangrijke momenten eerder. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van wat je kunt doen om vaker stil te staan bij wat écht belangrijk is.

 

Leg het vast

Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om overal foto’s van te maken, dankzij onze telefoons. Het jammere is dat je er vaak daarna niet zoveel meer mee doet. Het is dus misschien een goed idee om af en toe een fotoalbum te maken. In een fotoboek kun je gestructureerd een bepaalde levensperiode vastleggen, wat je kunt verduidelijken door een data en andere tekst aan toe te voegen. Een fotoboek bewaar je voor de rest van je leven en is ook nog eens leuk om later door te geven. Hoe leuk is het om oude fotoalbums van jouw opa en oma te zien? Je kunt goed vastleggen wat op dat moment voor jou belangrijk was en hoe je in het leven stond.

 

Schrijf het op

Misschien hield jij vroeger wel een dagboek bij. Het opschrijven van gebeurtenissen en gedachten is niet alleen leuk om later terug te lezen, maar het kan ook therapeutisch werken. Door dingen op te schrijven verwerk je beter wat er gebeurd is, of dat nu leuke of minder leuke dingen zijn. Je hoeft dit natuurlijk niet iedere dag te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld wekelijks een vast moment te kiezen. Het kan je zeker helpen om beter stil te staan bij gebeurtenissen.

 

Ga wat vaker offline

De mobiele telefoon heeft ons veel voordelen gebracht, maar er is ook een aantal nadelen. Zo kan het onze aandacht totaal opeisen en een verslavende werking op ons hebben. Wanneer je veel tijd op social media doorbrengt, kan dat ervoor zorgen dat je de realiteit soms wat uit het oog verliest. De meeste mensen delen alleen hun beste momenten online, wat een vertekend beeld geeft. Het kan zijn dat je je gaat vergelijken, terwijl dat niet realistisch is. Als je je telefoon vaker aan de kant legt, kun je meer genieten van echte gebeurtenissen.

 

Hopelijk heb je iets aan deze tips en helpt het jou om wat vaker stil te staan bij belangrijke momenten in jouw leven. Veel succes!

Geef een antwoord